CJ fokuserar

NFLE 2006

NFLE säsongens andra omgång och Amsterdams första bortamatch. Denna gång var det Cologne Centurions som stod för motståndet, något som var välkommet eftersom de har det klart bästa hotellet för det besökande motståndarlaget. Nytt för i år är att alla spelare måste vara finklädda till alla borta matcher, något som många, inklusive CJ, tyckte var sådär lagom kul...

Köln 060326
Efter att ha varit inlåst hela lördagen med gubbarna i EFAF's styrelse på årsmötet i Milano, kändes det som en befrielse att kliva av planet i Köln på söndagsmorgonen. Väderprognosen lovade regn och 5 grader hela dagen, men väl framme vid hotellet så klarnade det upp och temperaturen steg till runt 12 strecket.

Checkade in, hängde lite med CJ och Phil, sedan var det lagom tid för lunch. Som vanligt serverades buffé bestående av pasta, lasagne, kyckling filé, kött, grönsaker, div såser, färsk frukt och glass m.m. Efter lunchen var det tid att bege sig till stadion som låg c:a 30 minuter från hotellet med buss. Hamnade som vanligt på "defense" bussen och i år verkar det vara Marcus Jasmin som står för underhållningen under bussturerna. Förra året var det JP som rappade oss till och från träningar och matcher. Måste nog säga att JP är strået vassare...

Dagen till ära hade man bjudit in ett i tyskland mycket populärt boy-band (Tokyo nånting), så man möttes av skriket från säkert 5000 galna småtjejer när man klev in på arenan. Är fortfarande inte helt säker på att det verkligen bara var killar i bandet dock, tyckte sångaren såg ut som hon den där ryska tjejen i Tatu...men jag kanske bara börjar bli gammal.

Hur som helst, efter pregame showen lugnade tjejerna ner sig och matchen kunde äntligen börja.

Centurions första drive stoppades ganska enkelt och man fick efter en sack på tredje försöket punta bollen. Admirals defense såg väldigt taggade ut, det märktes att man inte tänkte göra om samma misstag som föregående match.


Nori linear up

När offense så kom in på banan lyckades man med hjälp av en snygg långpass till japanske WR Nori och ett par penaltys ta sig ner till redzone. Men väl där kastade Gibran bollen i händerna på motståndarna och det var bara att skicka in defense igen.

I slutet av första kvarten lyckades Admirals sparka in ett fieldgoal efter att defense stoppat i stort sätt allt som Cologne försökte sig på. 0-3 till Amsterdam

Andra kvarten började med ett fieldgoal försök från Cologne som Justin Perkins lyckades blocka och returnera för en TD, det gav honom även priset för bästa ST spelare i ligan för omgång 2. 0-10 till Amsterdam och de dit resta orangea fansen var i extas. Tyvärr höll glädjen inte i sig speciellt länge då Cologne på tre spel lyckades ta sig in i Amsterdams endzone. Man hann även med två lyckade fieldgoal försök medans Amsterdams offense istället fumblade bollen och QB Jarred hade svårt att hitta någon öppen WR nedåt fältet. 13-10 i halvlek. Kändes endock hyffsat stabilt en klar förbättring från förra matchens första halvlek.


Fulton fångar boll

Andra halvlek började med en ny fumble från Amsterdams offense som Cologne tog vara på, men som tur vad slutade det i ett missat fieldgoal försök. Nu verkade dock Amsterdams anfall äntligen vaknat till liv och efter en mycket snygg passning längs sidlinjen lyckades WR Fulton tråckla sig in i endzone. 13-17 till Amsterdam. Tredje kvarten slutade i ett nytt lyckat fieldgoal för Amsterdam och ställningen var 13-20 när bara en kvart återstod.


Atari Bigby

Efter ett dåligt field position försökte Amsterdam att punta bollen från den egna 14y linjen, punten blockades men som tur var hade S Atari Bigby huvudet på skaft och sparkade bollen ut ur endzone vilket resulterade i en safety istället för en ev. TD. 15-20 till Amsterdam. Defens klev nu in på banan och såg till att hålla tätt, Cologne försökte sig på ytterligare ett field goal men det blev det fjärde missade försöket för Colognes kicker, som idag endast satte 2 av 6 försök. Amsterdam sprang så ut klockan genom att ge bollen till RB Larry Croom. Som efter matchen var helt färdig, men han gjorde ett väldigt bra jobb som nog kommer att ge honom betydligt mer speltid i nästa match.

Slutresultat således 15-20 till Amsterdam! Grattade HC Bart med ett "great win, not a great game but a great win", och han höll med och kommenterade "I'll take them any way they come".


CJ tacklar

Så hur gick det då för vår svenska stjärna?
CJ startade som vanligt, men tanken var att han i denna match skulle dela sin speltid med den japanske MLB Rikiya. Tyvärr skadade sig Rikiya allvarligt i ett knä ganska tidigt i matchen, vilket i sin tur gav CJ chansen att spela i stort sätt hela matchen. Totalt fem tacklingar varav tre för loss skrapade han ihop, vilket var bästa resultat bland LB's för andra matchen i rad. En inte nöjd, men iaf ganska glad CJ lämnade matchen och Köln denna söndag kväll.

Cecilia Håkansson

Bilder från Admirals matcher och träningar hittar du här