CJ blir presenterad innan matchen (xtra backer)

NFLE 2006

Omgång 3, motstånd Frankfurt Galaxy. Båda lagen med ett 1-1 record. Admirals andra hemmamatch och Galaxys andra bortamatch. Ett något varmare Amsterdam än förut, men ytterligare en sen match som lovade en kylig lördag kväll.

Amsterdam 060401
Ankom till Amsterdam under fredag eftermiddagen, lagom till middag och pregame preparation. Efter middagen hann vi med en Swirly på Utrecht station, vilken närmast kan liknas vid en McFlurry fast med färska bär och annat gott som man väljer själv (bara den var värd resan hit). CJ och Jeremy köpte lite mer mat eftersom middagen var sådär. Sedan var det dax för film, denna gång visades American Pie 3 som jag typ sett ett par gånger tidigare, spenderade dock den mesta tiden av filmen med att massera Nick's knutiga axlar så det gjorde inte så mycket.

Efter filmen hängde vi med våra franska kollegor i lobbyn, drack te och pratade strunt en stund för att sedan gå upp på CJ's rum och prata lite mer allvarligt inför morgondagens match tillsammans med Phil.

När jag kom tillbaka till rummet hörde jag av mig till Jeremy som med ville ha massage, denna gång var det en krånglande rygg och vader. Tydligen finns det dåligt med folk som kan ta i ordentligt även på den här nivån, så det skulle nog inte vara så svårt att jobba heltid med att massera här om man ville det.


Coach McGhee och Coach Davies

Gick upp och gymmade på lördag morgonen medans killarna hade möte, sedan var det lunch och kl. 16.00 gick bussen till arenan. Självförtroendet bland spelarna var på topp och det märktes att veckans träningar gått mycket bra. Till och med coacherna kändes avslappnade och säkra på sitt lag.

Under uppvärmingen fick CJ reda på att han inte längre var inne på base utan att Phil skulle köra MLB i denna formation. Coacherna är lite oroliga att han kommer att bli utsliten om han fortsätter att snitta 50 reps per match. Något CJ inte var så där jätte glad över att få reda på så sent i förberedelsen inför matchen...

Eftersom man presenterade offense vid första hemmamatchen var det nu defense, och CJ's, tur att få springa ut ur tunneln inför de 10000 fansen på läktaren. Hyffsat stort. Trots att CJ gjorde en storm succé, enligt större delen av laget iaf (som härmade hans "Mary Poppins" skip under resten av veckan), så måste jag nog säga att Atari Bigbys intåg vann årets mest hysteriska entré, kolla serien om 8 bilder så förstår ni vad jag menar...


Nick smäller på ST

Matchen började med en lång kickoff och kort retur av Frankfurt som stoppades av blixtsnabbe Nick Hannah. När det sedan var dax för defense att komma in på planen så bytte man in till base personal redan efter andra spelet. CJ kliver av, Frankfurt springer upp i mitten, Nick och Phil går bort sig och man springer hela vägen för en 66y TD. En något frustrerad CJ himlar med ögonen åt mig, jag slår ut med armarna som svar, inte mycket man kan göra från sidlinjen. Men kanske det gav coacherna en liten funderare över varför man inte lät bästa man spela.

Hur som helst verkade det som om en arg CJ är en grymt bra CJ, för han spelade sjukt bra hela matchen. Klart bästa LB på planen inte bara enligt statistiken, trots att även den sa sitt; totalt 7 tacklingar, näst flest i laget och självklart bästa LB för tredje matchen i rad. Frankfurts andra td kom även den när han stod på sidlinjen, och hade domarna haft ögonen lite öppnare hade CJ även haft en fumble return at lägga till sin statistik.


CJ och Perkins tacklas

Matchen i övrigt då?
Ja offense börjar se riktigt stabilt ut, man hittar fram både med det korta och långa passpelet och springspelet ger säkra yards. Man har i Croom och Ferri två helt olika backar som kompletterar varrandra bra. Att sedan Gibran och WR kåren hade en otroligt bra match gjorde ju inte saken sämre. Tycker att den största förbättringen från de tidigare matcherna har skett på oline, som såg ut att hitta rätt med blockarna och få ordentligt med push frammåt.


Jeff i perfekt position

I fjärde kvarten när man fortfarande ledde med 31-13 hade man 4'e och två på Frankfurts 30y linje. Man kände trycket från hela sidlinjen, "go for it, go for it", även coach Allan kände självförtroende för sin linje och Croom och kallade in ett springspel upp i mitten. Ingen överraskning för Frankfurt direkt men trots detta lyckades man ta 10y. En klar kraftmätning.

Defense gjorde ytterligare en bra match, man lyckades minska på de viktiga misstagen i backfield och trycket mot Frankfurts QB's såg mycket bättre ut. LB's gjorde som vanligt ett mycket stabilt jobb mot ett Frankfurt som springer mest i ligan. Deras RB Robinson är otroligt snabb och hal, vilket man tydligt såg vid första TD'n, men Amsterdam lyckades endå hålla honom till 95y varav denna första TD stod för 66 av dessa.


Ett av Killeens lyckade XP försök

Som i tidigare matcher så var Admirals special teams grymma. Det måste bara nämnas, eftersom bra field position och ett stabilt sparkspel är en av nycklarna om man ska nå långt.

Slutresultat 38-20 och ytterligare en vinst till Amsterdam.

Efter matchen och middagen på stadion gav vi oss ut till "Bears" och partade till lite. Tog sällskap tillbaka till hotellet med Tyler Lenda, OL från förra året, och vi pratade om livet efter fotbollen hela vägen hem. Precis som med de flesta här, är vikten ett samtalsämne som ofta kommer upp. Antingen har man panik över att man väger för lite eller, som i Tylers fall, så trivs man inte med att man väger för mycket.


Tyler på uppvärmningen

Det ställs väldigt stora krav på att du ska ha en viss vikt, beroende på vilken position du spelar på. Oavsett om du väger för mycket eller för lite så får du en strikt diet att följa och en deadline att nå den ideal vikt coach anser att du ska ha. Det Tyler ser fram mot mest efter att han slutat spela fotboll är att äntligen få gå ner till en mer normal trivsel vikt, men så länge han fortsätter spela så är det bara att lägga på sig. Lite omvänd modell mani...

Cecilia Håkansson
Det kommer upp lite mer godsaker från resterande veckan lite senare, håll till godo med bilder från matchen och träningar så länge.

Bilder från Admirals matcher och träningar hittar du här