Coach Robban med två av sina mest framgångsrika spelare hittills.

NFLE 2006

Då typ alla hotellrum var upptagna i Hamburg denna helg, hade jag till en början rum på ett hotell i närheten av där Admirals skulle bo. Men när jag ringde till hotellet på fredagsmorgonen fans det en minisvit ledig, så jag slog på stort och bokade den för hela helgen.

Kom fram till hotellet vid 18.30 tiden på fredagen. Var lite orolig att jag skulle missa middagen, men det visade sig att Admirals bussen var försenad två timmar pga trafik, de blev stoppade av polisen OCH chauffören körde vilse. Så middag, film och allt annat blev även det försenat. Delade upp kvällens massage i två delar, före och efter filmen, eftersom det var lite knappt om tid. De visade Old school, som jag sett förut men den var lika rolig igen. Efteråt hängde jag och CJ i mitt vardagsrum och pratade lite strunt om livets mer viktiga saker (mat och sånt).

Hamburg 060429
Vaknade av att telefonen ringde kl. 8 på morgonen, det var Earl som ville låna mitt badkar för lite isbad (ingen av spelarna hade badkar på rummet), eller det var iaf vad jag tror han frågade, har vissa svårigheter att tyda hans engelska speciellt när jag just vaknat. Sa att det var ok och somnade om. Vaknade nån timme senare av att det ringde på dörren (ja ni läste rätt). Måste säga att ett säkert tecken på att man har ett stort hotell rum är att det finns en ringklocka vid dörren...det var CJ som kom förbi med lite frukost.

Tog det lugnt fram till lunch och avresa till stadion. På bussen var det livlig diskusion om huruvida en tjej var en "ho" om hon hade sex på första daten. Vilket DB inte tyckte men resten av killarna verkade tycka. Som tjej (och därmed tydligen utsedd till expert i ämnet) fick jag gå in och avgöra hur det egentligen låg till i frågan. Efter att jag sagt min mening, vilket i korta ord var att vill man ha sex så tycker jag att man ska ha sex, tar man betalt så är man en "ho", blev jag avförd som "oh but shes european", vilket tydligen är samma sak som någon helt utan normal normer.


Blomman, CJ och Malm

Framme vid arenan träffade jag Blomman, Malm och Robban. Stod och pratade strunt (läs: skit) om alla med Blomman och Robban medans killarna bytte om. Vi tyckte lite synd om Blomman som inte fick spela men han verkade hyffsat glad endå. Tror det beror på att han får gratis Brazilian-wax varje dag hos den tyska doktorn, jag menar vem skulle inte bli glad över en sån sak? Sedan bar det av ut på planen för att fota lite uppvärmning.

Brukar i vanliga fall under en match först kolla in pressrummet och se vad de har att erbjuda i matväg, sedan knalla ner på planen för att fota uppvärmningen. Efter det tillbaka upp i pressrummet under tiden det är pregame show, för att ladda över bilderna till datorn och kolla så att alla inställningar ser bra ut. Äter lite mer om det är ngt gott för att sedan gå ner till planen lagom till matchstart. I halvtid är det pressrum, mat och ladda över bilder till datorn igen. Efter matchen brukar jag hämta upp statistiken i pressrummet och sedan gå till postgame middagen.


Gibran letar öppen mottagare medans Tory jobbar hårt

Ja det hinns ju med lite fotboll med mellan all mat, så hur gick matchen kanske ni undrar? Jo det såg väl inte sådär jätte bra ut i början, speciellt för den offensiva linjen. Gibran blev sackad fyra fem gånger under första kvarten och stukade båda fötterna rätt rejält (fick just höra att han tom bröt ena foten). Han kom dock tillbaka och spelade resten av matchen. När sedan defense och specialteam inte direkt hade några höjdar kvartar så var första halvlek inte vacker någonstans. Hamburgs defense såg däremot ruggigt bra ut medans deras offense nog hade presterat lite bättre om man gett bollen till Malm, som faktiskt var inne på planen men blev ignorerad som vanligt. Men 17-3 till Hamburg i halvtid visar väl att de gjorde något rätt.

CJ såg så där lagom road ut på väg in i omklädningsrummet.


Atari spelade bra som vanligt på defense och hade totalt 8 tacklingar

Gibran haltade sig runt i hela andra halvlek och trots det såg det riktigt bra ut, även om man inte riktigt lyckades få in bollen i endzone så satte man iaf poäng på tavlan genom ex USC kickern Killeen. När sedan defense spelade en av sina bästa halvlekar hittills så knappades Hamburgs försprång sakta med säkert in.


Ett gäng Mean Machines spelare på läktaren

När det var 1.55 kvar på fjärde kvarten och ställningen var 17-15 till Hamburg, som just missat ett field goal, hade man en sista drive på sig att försöka avgöra matchen. Med 12 sekunder kvar på klockan fick Killeen komma in och avgöra med ett 34y fieldgoal. Ytterligare en absurd förlust för Hamburg och ett väldigt lättat Amsterdam som jublade efter slutsignalen. Tyckte nog att det var en väldigt underhållande match, speciellt kul med tanke på att så många stockholmare var på plats för att se våra svenska stjärnor spela


Blomman ser stabil ut på sidlinjen medans CJ tacklas

Hur gick det då för svenskarna (vi hade faktiskt två svenska starters denna match)?
Jo, Blomman gjorde ett mycket stabilt intryck från sidlinjen
. Malm fick två bollar mot sig, en som var otagbar och en som var hög ut mot sidlinjen på en viktig down i sista driven. Den senare håvade han in snyggt på vanlig Malm manér. Håller tummarna att du får byta lag baby och visa vad du kan!


Malm fångar boll

Och så kommer vi tillsist till CJ. Ja det verkar vara en trend som håller i sig att CJ blir robbad på sina stats. Jag räknade sju bilder med solotacklingar och en assist (tre blurriga bilder och fem som ligger uppe). Och jag vet att jag inte tog kort på alla tacklingar. Ja ja skit samma, det såg iaf väldigt bra ut under matchen. Det märktes att han hade vilat en del under veckan för det var länge sedan jag såg honom så fired up och full av energi under en match. Gillade speciellt blitzen från kanten som han sänkte RB för lost på. Kul som fn att se hur hela defense ledda av CJ och Cain steppade upp i andra halvlek och verkligen dominerade.


CJ blitzar av hörnet

På kvällen gick vi ut allihopa; Hamburg, Amsterdam och SMM (som var representerade av så där en 20-talet spelare och coacher). Var lite skumt att ha båda "mina" lag på plats samtidigt. Men det dansades och partades fram till små timmarna. Väl tillbaka på hotellet hade jag en wrestlingsmatch mot Ben Herrell ute i lobbyn iförd pyjamas och tofflor. Jag vill passa på att tacka Stenshamn för att jag gick segrande ur duellen. Kände att jag var väl förberedd tack vare all träning mot Stenis hemma hos Pilbäck och på div. finlandsbåtar (gillar INTE att bli upplyft i taket).

På morgonen sov jag fram till lunch och sedan bar det av hemmåt tillsammans med resten av alla trötta själar.

Cecilia Håkansson
Snäll-dumhet smittar...

Bilder från Admirals matcher och träningar hittar du här