Vägen till World Bowl


XB Extra Backer

Fredag 050610 kl 20.00

Näst sista dagen på Carl-Johan Björks väg till World Bowl började kl. 09.00 i morse med frukost och möten. Efter en kort walk through innan lunch har spelarna varit lediga. Många (inkl. CJ) passar dock på att kolla gamefilm en sista gång, på Berlin, tidigare egna matcher och träningar. Inget lämnas åt slumpen.

Gårdagens lite loja stämning är som bortblåst, det skämtas som vanligt men allvaret är inte långt borta. Alla förbereder sig på sitt sätt och det finns lika många ritualer som spelare. Kvällen kommer att ägnas åt gemensam film (Hitch) kl 20.30 sedan kommer nog många att se till att slipa till det sista. Klippa håret, bada cold-tub och titta lite till på gamefilm förståss.

En glädjande nyhet för CJ är att Kansas City Chiefs visat sitt intresse och har meddelat att man kommer att kolla lite extra på honom under matchen. Något som dock inte har fått CJ att tappa koncentrationen, fokusen ligger fortfarande fram till World Bowl, inget annat efter existerar...än.

Det märks att det är match i morgon, att det är en viktig match. Luften är laddad men ingen nämner något om morgondagen, samtalsämnena är lättsamma. De flesta har gått in i game-mode, ett slags introvert socialt mode. Något som brukar uppstå när man känner att nu finns det inget mer man kan göra för att vara redo förutom att fokusera den mentala biten. Det märks att spelarna varit med ett tag, att de är vana att slå om till en viktig match att de hittat sin grej som fungerar. Mest nervositet känner man från coacher och staff, som försöker hålla sig sysselsatta så mycket som möjligt.

Schemat i morgon börjar med frukost kl 9.00, sedan är det möten fram till lunch kl 13.00, efter lunchen bär det av till stadion.

Så hur kommer det att gå i matchen. Min gissning är att det blir en mycket jämn tillställning, med mycket springspel från Amsterdams sida. Nyckeln på defense är att se till att stänga ner Berlins korta passar och shifty QB, springspelet borde inte vara något problem. Som CJ nämde igår, om defense gör rätt kommer Berlin inte ha mycket att hämta. OM.


J-Smooth

Hur ser det ut på offense då. Ja med två av ligans bästa backar som dessutom springer helt olika, tror jag att Berlin kommer att få det svårt. Lägg därtill in ett par stabila wr's och en oline som kan ge sin QB bra med tid när det väl gäller. Tror däremot inte att det kommer att bli någon poängfest, men jag känner på mig att defense kommer att ge offense bra field position och en hel del turnovers. Både backers och db's har sett heta ut på träningarna. Och med power JP och shifty J-Smooth blir det jobbigt för Berlin att stoppa Admirals offense med kort att gå.

Det ska bli kul att se Jocke Holm få lite reps. Vi håller tummarna att det går bra för Holm, men dåligt för Berlin (hejar ju på Amsterdam). Gissar att han kommer att komma inte en del när de behöver lite tyngd, bli inte förvånad om ni får se honom spela lite half back.


Holm och Lolo

Kommer att försöka rapportera med lite bilder i halvtid, har blivit lovad en uppkoppling i pressrummet. Vi får se hur jag hinner med. Annars får ni se till att hålla tummarna där hemma för våra svenska killar och lite extra för Amsterdam. För värdigare vinnare är det svårt att hitta.

En sak är i alla fall säkert, i morgon vid den här tiden kommer vi ha en svensk World Bowl vinnare!

/Cecilia