Vägen till World Bowl


Amsterdam Admirals entrar planen i rökdimmorna efter ljusshowen

Med tanke på de hektiska förberedelserna och all den pyroteknik som stod runt planen timmarna innan matchen, borde jag ha anat vilket evenemang det skulle bjudas på.

Tiden innan matchen ägnade jag åt att försöka ställa in kameran till de minst sagt usla ljusförhållandena, kände mig lite som en bedragare när resterade fotografer kom antingen från någon stor tidningen eller från NFL. Men jag tror att när ljusshowen väl började var det inte bara jag utan även de mest garvade fotograferna som gapade och hade gåshud. Önskar jag tog med mig en videokamera så jag kunde dela med mig lite av spektaklet.


Fyrverkerier inne i LTU arena

Tiden innan kickoff kändes det som om ett lugn lade sig över Amsterdams sidlinje, spelarna var fokuserade på att gå ut och visa att de var här för att vinna. Första driven tog sig Amsterdams offense med Kittner i spetsen relativt enkelt frammåt och driven avslutades med en TD pass till Ruvel Martin.

Sedan var det defense tur att komma in på planen. Det fullkomligen exploderade ute på planen när alla 11 defense spelarna tände till samtidigt och tvingade Berlin att punta på 4'e försöket. Nästa drive fick Amsterdams offense det lite svårare att prestera, blockarna på springspelen satt inte riktigt och Kittner hade svårt att pricka rätt med sina passar.

Efter att defense lyckats sacka Berlins QB Ragone ett gäng gånger fumblade han tillslut bollen på egen 12y linjen. Därifrån tog det en passning (in i coverage) och ett par studsar på två försvarare tills bollen landade i Gomez händer för dagens andra TD. Defense spelade lätt sin bästa halvlek under hela säsongen. 17-7 till Amsterdam i halvtid, det skulle lika gärna ha kunnat stå 28-0.

I andra halvlek kändes det som offense kom ut med momentum men att marginalerna inte riktigt var på rätt sida. Man lyckades springa in en TD i början av 3'e kvarten men sedan var det många bollar som tog på någons fingrar eller en skosnörstackling som stoppade ett annars långt springspel. Defense fortsatte dock att dominera och la till ytterligare ett par sackar, dagens totala skörd blev 7 st. för -25y.


Mitchell sänker Berlins QB

I fjärde kvarten lyckades Berlins passningspel ta fart och när en defensiv PI gav dem bollen på Amsterdams 10y linje var det med enkelhet som Amsterdams ledning började knappas in. När sedan Amsterdams nästa offense spel "bara" resulterade i ett field goal och defense spelade safe, vilket ledde till att Berlins kortpassar hittade fram, lyckades man än en gång hitta in i endzone och ställningen hade nu knappats in till 27-21.

När 1:45 återstod av matchen fick Berlin tillbaka bollen på egen 6y linje. Sedan vandrade man sakta men säker nerför planen med den ena kompletta passningen efter den andra. Amsterdams försvar fortsatte att spela konservativt istället för att fortsätta blitzandet som man hade lyckats så bra med i första halvleken. När det var 22 sekunder kvar hade man 4 försök på sig att ta sig in i endzone från 16y ut. Nu verkade det som om Amsterdams defense äntligen vaknade till liv och förstod att släppte man in den här var matchen förlorad.

Första spelet gick Amsterdams ena cornern bort sig och Berlins WR Stubbs stod helt plötsligt ensam i hörnet av endzone, 2 meter framför mig, medans QB Ragone rullade ut åt hans håll. Funderade allvarligt på om jag skulle kasta kameran på honom, men i sista sekunden lyckades Amsterdams SS Connot hinna dit med en hand och hindra Stubbs från att få grepp på bollen. De nästföljande spelen fick Amsterdams dline ordentligt tryck på QB Ragone och han hade svårt att över huvud taget få iväg bollen, när han väl fick det var Amsterdams secondary där och slog ner den.

Så helt plötsligt var det över. Inga mer spel kvar, ingen tid. Ett litet tveksamt kramanden började ta form bland defense spelarna, tillslut verkade det som om folk började förstå. Hela laget rusade ut och hoppandes, kramandes, skrattandes: "Vi har vunnit World Boooowl!"


Sandino visar vart ringen ska sitta

Sedan blev det mat och firande med familj och vänner vid matchens post game dinner. Och förståss festande hela natten på Dusseldorfs uteställen :)

Vill avsluta med att tacka alla nya vänner jag lärt känna under dessa resor och förståss CJ för möjligheten att komma och hälsa på. Lycka till i framtiden, jag håller tummarna för dig det vet du!

/Cecilia

Bilder från finalen finns här