NFL Preseason 2006

 

Detroit 060810-11
Jaha då var man på plats i usa tillslut. Lyckades i stort sätt missa hela terror rabaldret tack vare att jag åkte så tidigt på torsdags morgonen från Stockholm. Bytte flyg i Amsterdam och ett par jag satt brevid hade kommit från London, de var tvungen att checka in allt utom pengar och passet. Hade nog inte varit ett alternativ för mig att checka in kameror och datorn....

Tyvärr har mitt hotell ingen internet uppkoppling, så jag vill passa på att skicka ett litet tack till "the Detroit Athletic Club" som ligger ett par kvarter bort som är snälla nog att inte skydda sitt trådlösa nätverk. Annars är jag helt nöjd med hotellet, bor i ett av hörnrummen med fönster åt tre håll. De har både scifi-channel, espn, fox, nbc och massa andra kanaler på tvn, stort kylskåp och en miro på rummet.

Väl installerad gick jag ut och försökte hitta ngt att äta och kolla omgivningen lite. Mitt hotell ligger ung. 200m från Ford Field och Tiger Stadium. Pratade lite med en av vakterna utanför Tiger Stadium och upptäckte att de magiska orden (i'm Swedish) fungerar även i usa, fick en 30 minuters tour av arenan och planen. Jätte snällt, tack Marcus!


Tiger stadium, usikt från hotell fönstret

Hittade en restaurang med pasta på menyn, beställde sallad och pasta med kyckling. Bad om att få salladen utan dressing, bara grönsaker, fick en en stor tallrik sallad och tomater med 1kg riven ost på toppen. Måste ha missat att ost hörde till grönsaker i kostcirkeln. Även pastan kom in på en jätte tallrik med 1kg hyvlad parmesanost på, tur att jag älskar ost...not. Till efterätt blev det två skopor vanlij glass som även de var ngt överdimensionerade (1 skopa hade ung. storleken av en baseball).

Efter maten gick jag runt i Detroit och kollade läget. Några funderingar så här långt:
Varför är trottoarerna så breda när alla åker bil och ingen går?
Varför bygger man så höga hus när varrannan tomt är tom, är det inte bättre att bygga fler hus?
Varför är var tredje hus ett tomt parkeringshus/parkeringsplats...? Hmm de kanske fylls på när det är match.

På fredags morgonen gick jag på en lång promenad runt i city. Staden känns ganska öde eftersom det är så få människor ute på gatorna. Det är dock gott om stora Ford trucks och andra koola bilar. Verkar vara mest kontorsbyggnader i centrala Detroit, shopping och bostäder finns tydligen ute i förorterna. Oh, glömde nästan, det kommer ånga ur brunnslocken på gatorna precis som på film.

Väl tillbaka på hotellet med ett par påsar mat ringde telefonen, det var Claude som ville se att jag kommit fram ordentligt och att det tillslut ordnat sig med mina credentials. Ska bli kul att träffa honom och de andra Admirals killarna igen, hoppas de får mycket speltid. Matchen jag ska se i kväll är Denver mot Detroit och det är tre ex Admirals spelare på rostern: Patrice, Claude och Clint.

Schema för resan:
Fre 11 aug Denver at Detroit
Lör 12 aug Kansas City at Houston
Sön 20 aug Seattle at Indianapolis
Mån 21 aug Dallas at New Orelans
Lör 26 aug San Francisco at Dallas

Så stay tuned för lite bilder och rapporter efter varje match :)

Cecilia Håkansson