NFL Preseason 2006


Patrice, Claude och Clint efter matchen

 

Ford Field, Detroit 060811
Begav mig av till arenan c.a 3h innan matchen började efter att jag nästan lyckats bränna ner hotellrummet. Hämtade mitt field credentials och fick mina väskor godkända för att ta med in på arenan. Lyckades efter lite letande ta mig fram till hissen ner till tunnlarna under stadion, där jag fick eskort av en av lions staff ner till planen. Ford Field byggdes 2002 och känns inte alls så stor när man står nere på planen, men den rymmer c.a 65 000 åskådare. Det var även här som Super Bowl XL spelades i januari.

Till skillnad från NFL Europe, där man har stora reklam skyltar som man måste stå bakom, var det här endast 1,5m turf mellan alla fotografer och sidlinjen. Kändes nästan som att stå nere på zinken, för när matchen väl börjar glömmer man bort alla männinskor som sitter på läktarna.

Alla som jobbade med lagen och runt omkring på stadion var otroligt trevliga helatiden och tyckte det var jätte kul att det kom en fotograf från Sverige. Många visste inte att vi spelade fotboll här hemma men de kände till NFLE ligan och hade sådär koll på att de var spelare från Admirals med i dagens match. Stod på Lions sidlinje största delen av matchen och blev bortskämd med dricka från deras trainers. Verkar som om de magiska orden "im swedish" fungerar även här.

Innan uppvärmningen hann jag prata lite med Claude som berättade att han och Clint skulle få spela hela andra halvlek. Patrice kom inte ut förrens till uppvärmningen och fick tyvärr inte heller spela ngt under matchen.


Patrice på bänken

I första halvlek spelade nästan bara starters, lite koolt att se Jake Plummer, John Lynch, Jon Kitna och Dré Bly in action, även fast det kändes som om alla gick lite på halvfart och de inte spelade mer än en-två driver. Trots det måste jag säga att det var en hel del skillnad mellan NFL och NFL Europe. Störst skillnad var nog speeden på linjen, då speciellt OL, och QB's förmåga att snabbt leverera bollen. Tiden mellan snap, drop, reads och bollen iväg var otroligt kort.

I halvlek smet jag upp till pressrummet på 7'e våningen för att äta lite, maten nere i pressrummet för field photo crew bestod av chips och kakor så jag blev väldigt nöjd över att hitta lite köttfärsbiffar och pasta uppe där reportrarna satt.


Claude sackar Van Pelt

Andra halvlek startad bra för Claude som hade två sacks och en forced fumble på första driven han var inne. Clint däremot hade vissa problem med att blocka duktige LB Patrick Chukwurah som fler än en gång var mkt nära att sacka Lions QB.

 
Clint blockar

När matchen var slut tog vi ett par gruppbilder ute på planen och bytte lite presenter. Claude presenterade mig för hans kompisar i laget men jag kommer inte riktigt ihåg vad de hette. Att vara svensk verkar iaf vara väldigt exotiskt. Sedan var det dax för killarna att gå och byta om. 20min efter matchslut får media tillgång till omklädningsrummen för intervjuer. Så jag hängde med Claude och "intervjuade" honom medans han böt om, hann även prata lite med Clint. För att vara en så ny stadium så var omklädningsrummet väldigt sparsmakat.

När alla var ombytta och klara mötte vi upp med Claudes familj vid Denvers bussar för att säga hejdå till Patrice eftersom de skulle åka tillbaka till Denver på engång. I NFLE har alltid båda lagen postgame dinner på stadion, men här fick varje spelare en liten lunch låda med sig.

På kvällen mötte jag upp med Claude och hans bror för lite middag och vi pratade minnen från Amsterdam till brodern somnade på uteserveringen.

I morgon är beger jag mig av till Houston för ytterligare en match.

Trött Cecilia signing off från ett bränt-rostbröds luktande hotellrum.

Cecilia Håkansson

Bilder från matcherna hittar du här