NFL Preseason 2006


Perk, Earl och Clint efter matchen

På lördag morgon var det dax att bege sig från den öde staden Detroit och flyga vidare till Houston. Tog en taxi till flygplatsen och det var nog den mest risiga taxi jag någonsin åkt med. Lyckades inte knäppa säkerhetsbältet och när jag tittade ner för att se vad som var fel, låg där en fimp i vägen. Hade inga problem på flygplatsen alls, förutom släpandet på min väska med ett kvaddat hjul sedan förra flyget.
Väl i Houston hade självklart handtaget på väskan fastnat i nedfällt läge, lja skitväska, blir heltklart att investera i en ny. Klev ut ur flygplatsen för att leta efter en taxi och möttes av brännande vindpustar, tittade mig omkring för att se om jag stod bakom utblåset på en buss, men det var helt tomt omkring mig. Ok, det är så här det känns med 40 graders värme och hög luftfuktighet...

Reliant Field, Houston 060812
Kom till stadion 2h innan matchen startade och hade vissa problem att hitta will call där jag skulle hämta mina credentials. Frågade om vägen av en vakt som förklarade att det låg på andra sidan stadion. Väl där fick jag veta av en annan vakt att det låg 10m från där jag frågade om vägen första gången. Var så där lagom glad att släpa runt på mina grejer i värmen, inte nog med det blev jag även anklagad för att vara cheerleader av ett gäng killar jag mötte. Fnös ett par väl valda ord, men insåg att det kanske ska tolkas som en komplimang här, även om det inte lät så i mina öron.

Det märktes att i Texas tar man fotboll på allvar. Till skillnad från hemtrevliga Ford Field blev man här påtvingad en stor ful röd plastväst som det stod "field photo" på och det stod vakter överallt som var väldigt duktiga på att berätta vad man inte fick stå eller göra. Snitsade om min väst med lite tape och säkerhetsnålar så det satt ok. Look good - play good, gäller även som fotograf. Jag var inte heller välkommen upp till reporter pressrummet, så det blev att äta mackor nere bland de andra fotograferna. Träffade dock ett par trevliga killar som fotograferade för Broncos, och de höll med om att det var väldigt strikt i Houston.


Tyler under uppvärmningen

Kom tillslut in på planen och hade missat större delen av pre-warmups när man har mest tid att prata med spelarna. Men jag lyckades lokalisera Earl och Tyler och hann prata lite kort med dem.

I denna match var det många ex. Admirals spelare som deltog:
Earl Cochran, Texans
Tyler Lenda, KC
Scott Connott, KC
Clint Mitchell, KC
Justin Perkins, KC
(Jonathan) McKenzi Smith, KC

Sedan även spelare som jag inte kände som Dante Hall osv.

I första halvlek var det bara first och second string som spelade. Kul dock att se dem in action även fast Ty Law nästan bara var inne på en drive :(


Hiro under en time out

I haltidsvilan gick jag nästan vilse i tunnlarna igen. Passade även på att ringa till min vän från Austin som satt på läktaren och som jag skulle få skjuss av efter matchen. Mitt i samtalet sprang helt plötsligt ett känt ansikte förbi, det var Hiro (trainer i Admirals) som tydligen jobbar som intern med Texans.


Earl tacklar RB Griffin

I andra halvlek fick alla admirals spelare komma in. Earl lyckades tidigt göra en fumble recovery och hade även ett par tacklingar. McKenzi hade 7 carries och såg lika kvick ut som vanligt. Vad jag kunde se var Tyler bara inne på ST, där han hade en assist.


McKenzi springer med bollen

Scott och Perk var inne i stort sätt på samtliga defens och ST spel i andra halvlek och gjorde även de bra ifrån sig. Hade dock velat se en av Scotts vanliga super hittar, men icke så.


Perk och Scott blockar på punt return

Efter matchen medans jag väntade på att alla reportrar skulle få komma in i omklädningsrummen kollade jag in Texans gym. Och man blev liite avis...

Väl inne i omklädningsrummet hittade jag inte Earl utan fick stå och vänta i säkert 20min. Hade dock en trevlig konversation med en viss QB iförd endast handuk, vilket inte gillades av Houstons press ansvarige som sparkade ut mig och ville att jag skulle vänta på Earl utanför. Fick dock sällskap av samme QB, men när ytterligare 15min gått gav jag upp på väntandet eftersom min skjuss tillbaka till hotellet ville åka och killen som slängde ut mig kommit ut och blängt ett par gånger och ville att min nya QB vän skulle komma in och ge intervjuer.

Måste iaf säga att det jag såg av omklädningsrummet och alla behandlingsrum och pooler innan min närvaro inte längre var välkommen var mkt imponerande.

Slutbetyget blir iaf att alla som jobbade runt matchen var mkt trevligare i Detroit och det var mer lättjobbat på sidlinjen eftersom det inte var lika mkt folk överallt, men fotbollen var roligare i Houston och anläggningen var överlägset lyxigare.

Nu ser jag fram emot en veckas semester i Austin med min kompis Jake för att sedan resa vidare till Indianpolis på lördag.

Cecilia Håkansson

Bilder från matcherna finns här