NFL Preseason 2006


Nick och Gibran efter matchen

Efter att ha spenderat en helt otroligt lat och trevlig vecka i Austin var det nästan svårt att lämna denna trevliga stad, hemvist åt Texas Longhorns, och bege sig vidare till Indianapolis.
Billigaste sättet att ta sig från flygplatsen och mitt lyxiga hotel två kvarter från RCA dome, var med en shared limo service. Så jag ankom iaf med stil i en stretched svart limosin för 11$...gillar det här landet. Spenderade kvällen med roomservice och footboll på tv'n i mitt rum.

På söndags morgonen vaknade jag av att Nick ringde och berättade att hans familj bodde på samma hotell som mig, så jag mötte upp med dem vid poolen efter det åt vi lite lunch tillsammans innan det var dax att packa väskan och bege sig iväg till stadion.

RCA Dome, Indianapolis 060820
Kom till arenan lite mer än 3h innan matchen och hade gott om tid att göra mig hemmastadd. RCA dome är hittills den arena som varit lättast att hitta i och minst krånglig att ta sig mellan planen och pressrummen.

Även här var man tvungen att ha på sig en röd väst, dock var den mindre och inte hård och oböjlig som i Houston. Fick även veta att man endast fick fota från endzones och bortalagets sidlinje. Vilket var tråkigt eftersom jag ville ta lite bra sidlinje bilder på Nick. Spelare från Admirals i denna match var Nick Hannah i Colts och Gibran Hamdan i Seahawks. Hade även hoppats att få träffa Skyler Fulton igen, men han är fortfarande i Birmingham på rehab från NFL Europe säsongen.

Efter att jag kollat in planen och pressrummet för fotograferna letade jag mig upp till reporter pressrummet. Blev väldigt trevligt bemött av vakter och pressansvarige som visade mig till min plats och gav mig roster och de andra matchprylarna. Maten bestod avi korv, mackor och äppelpaj, medans det nere i fotograf rummet serverades gryta med ris. Bestämde mig för att äta där nere innan matchen och snacksa lite där uppe i halvtid.


Utsikt från pressrummet innan matchen

Väl nere på planen igen hittade jag Nick och Gibran. Pratade en stund med Nick och det var väldigt kul att se honom igen. Kul även att se Peyton och Marvin lattja runt i tshirts och shorts som om de kastade lite boll hemma på tomten. Nick övade punt block moves för sig själv ute på mittplan med ipoden på högsta volym, han såg väldigt koncentrerad ut. Annars var det ovanligt få spelare som var ute och kände på planen innan uppvärmningen.


Marvin och Peyton kastar boll

Under uppvärmningen gjorde Marvin en helt sjukt snygg enhands catch och hela stadion jublade. Koolt även att se två av mina favorit spelare på nära håll; Cato June och Dwight Freeney. Tyvärr var inte Lofa Tatupu ombytt, hade sett fram emot att se honom in action.

Var även förvånad att se att Dallas Clark inte alls var så oformlig som han ser ut på tv. Gillar Dallas mkt för att han faller utanför den normala ramen för hur en fotbolls spelare ska vara och se ut men att han får jobbet gjort endå.


Dallas fångar boll

Pregame showen bestod av ett gäng peewee lag som spelade mot varrandra. Passade på att äta och byta om till långbyxor och långärmat eftersom det var ordentligt kallt inne i domen. Helt sjukt att det är så varmt ute överrallt men isande kallt inne. Att köra AC'n i RCA dome måste kosta en förmögehet.


Peewee spelare

Matchen började med kickoff från Seahawks och Nick var inne på return. Vet inte om han gått ner i vikt eller om alla bara är så mkt större här. Han såg iaf väldigt liten ut när han sprang omkring och jagade blockar. Nick var inne på de flesta special teams spel och fick även hyffsat många reps som LB i andra halvlek med två solo tacklingar som resultat. Gibran fick avsluta fjärde kvarten med två driver och 2/2 för 20y. Han såg helt ok ut men har tydligen fortfarande känningar i foten han bröt under NFLE säsongen.


Nick på specialteams

Efter matchen väntade jag utanför omklädningsrummet på Nick och där stod även "Mike" från "Desperate Housewifes" med en donna och väntade. De såg väldigt viktiga ut, jag och en av vakterna skrattade lite när ingen av spelarna ville stanna och prata dem. När Nick väl kom ut fick vi en varsin låda med mat och letade upp hans familj. På vägen ut fick Nick skriva autografer till alla fans utanför kravallstaketen. Ett gäng små killar började ropa efter mig och Nicks syster: "chearleaders can we have your autograph?". Haha förklarade att jag var fotograf men fick skriva autograf endå.

I morgon bär det av till Shreveport för att äntligen se CJ och hans Cowboys.

Cecilia Håkansson

Bilder från matcherna finns här