NFL Preseason 2006


CJ och Pascal efter matchen

Blev upp plockad vid hotellet i Indianapolis av en limo kl 7.30 på måndags morgonen. Det var inte riktigt lika upphetsande denna gång, kan iofs bero på att jag inte direkt är ngn morgon människa och 7.30 är absurt tidigt, speciellt om man gick och la sig kl. 4. Chauffören envisades med att räkna upp alla saker som han visste hade med Sverige att göra. IKEA, Volvo och Annika Sörenstam i all ära, men jag hade nog hellre sovit de 30 minuterna till flygplatsen.

Väl framme var flygplanet så litet att min kamera väska inte fick plats varken under sätet eller i overhead bin'en. Som tur var var det inte fullsatt och den hjälpsamma flygvärdinnan bytte min plats så jag satt på sätet längst bak (vilket såg ut som sätet längst bak i en buss) med en ledig plats brevid mig som jag kunde spänna fast väskan i. Somnade så fort jag satte mig ner och vaknade när vi landaden, en lyckad resa mao.

Independence Stadium, Shreveport (New Orleans) 060821
Blev väldigt försenad till stadion pga att det var så sjukt mkt trafik. Väl där var det svårt som vanligt att hitta vart media Will Call (där man hämtar sina credentials) fanns. I normala fall är det helt ok att det strular lite, men när det är runt 35 grader ute finns det roligare saker att göra än att släpa runt på massa kamerautrustning. Det märktes att stadion, vägarna dit och alla som arbetade runt matchen inte riktigt var redo för ett evenemang i denna storlek. Men alla var otroligt trevliga trots att det var ordentligt oorganiserat. Väl nere på planen fick jag vet att man inte fick passera bakom lagen under matchen pga att planen var så smal. Dvs. man fick välja en planhalva och hålla sig till den. Som tur var stod jag på Cowboys sidlinje under matchen och där var det bara att vandra runt som vanligt.

Eftersom jag kom så sent missade jag hela prewarmups perioden, hann iaf ta mig upp till pressrummet för att kolla läget. Det fanns inget pressrum nere vid planen, och inte heller serverades ngn mat. Hittade däremot en tunna med vatten flaskor som jag fyllde väskan med.

Installerade mig nere på planen igen. Nämde jag att det var varmt och att Cowboys självklart stod på solsidan? Hade iaf varit smart och tagit kjol och linne på mig, men jag svettades som en gnu endå.

Uppvärmningen satte i gång och de olika grupperna kom ut; QB's och WR's; kickers, punters och returners; DB's...och så kom tillslut LB's ut. Joggandes på en rad längs sidlinjen, publiken ljublade och applåderade. Greg Ellis, Demarcus Ware, Al Singleton och så kom till slut vår nummer 48 joggande.


CJ joggar ut under uppvärmningen

Första matchen utomhus sedan jag kom hit och eftersom solen sken under större delen av första halvlek var ljuset perfekt för bilder. Har insett att min lins inte riktigt räcker till för ljuset i en inomhus arena.

LB individ perioden var kort men jag lyckade få några bilder på CJ. Under team perioden, som även den var kort pga den otroliga värmen, fick CJ inga reps.


CJ och Akin under uppvärmningen

Under pregame showen gick jag upp till pressrummet igen för att hitta en toalett och hämta rosters och mediaguiden. Fick sällskap upp i hissen av en väldigt trevlig äldre herre som tyckte det var jätte kul att folk i Sverige var intresserade av Cowboys. Han berättade lite om den nya Cowboys stadion som skulle byggas och bad om ursäkt för att allt var så oorganiserat här i Shreveport, men lovade att nästa match hemma i Dallas skulle vara mkt bättre. Insåg lite senare att det var Cowboys ägare Jerry Jones jag pratat med, tyckte han såg lite bekant ut.


Drew Bledsoe passar bollen

Första halvlek spelade nästan uteslutande starters, båda lagens startande Drew's var inne på QB positionen och i andra halvlek var det second strings Romo och Bouman som var inne. Är ingen jätte Drew Bledsoe fan, men han såg faktiskt väldigt bra och stabil ut. 12/16, 156y och 2 TD's får man väl anse vara helt ok statistik för en halvlek. Ganska tidigt så stod det klart att New Orleans offense inte skulle ta sig någonstans mot Dallas defense. Kul dock att se lite moves från Reggie Bush även om han inte presterade så mkt frammåt. Dallas offense däremot hade inga problem med att flytta bollen, mycket tack vare ett par otroliga catcher av Terry Glenn.


Terry Glenn fångar boll

I halvlek började det regna. Eller man kanske ska säga att det drog in en monsunstorm. Så det blev inget mer fotande förrens i slutet av tredje kvarten då stormen dragit vidare. Solen hade då även försvunnit ner bakom läktaren och ljuset blev väldigt dåligt. När Dallas tidigt i andra halvlek bytte ut sin andra strings MLB såg det ljust ut för CJ att få komma in. Men tyvärr spelade man mest med sitt nickel paket som CJ inte är inne på, så det blev ingen speltid i denna match heller.

Men han såg iaf bra ut i sin Dallas uniform på sidlinjen :D


CJ på sidlinjen, utan Ö-prickar

Efter matchen hann hängde jag lite med CJ i omklädningsrummet innan de skyndade iväg för att åka tillbaka till Dallas med sin chartrade 747'a. Själv gick mitt flyg tillbaka Dallas inte förrens dagen efter.

Utanför stadion frågade jag en söt brandman om hur man kunde hitta en taxi tillbaka till mitt hotell. Han erbjöd sig att skjussa mig dit och bjöd även på middag på IHOP på vägen.

Bara att konstatera att även i Shreveport fungerar de magiska orden.

Cecilia Håkansson

Bilder från matcherna finns här