NFL Preseason 2007


Blomvail och CJ efter matchen

När jag i midsommras fick höra av CJ att det var i Green Bay han skulle spendera säsongen, var min omedelbara reaktion "fan va koolt med Green Bay" (Brett Favre, Lambeau Field, massa gamla Admirals spelare) och min lika snabba reaktion "faan Green Bay" (byhåla mitt ute i ingenstans med kasst väder). Fick ett "precis!" och ett "preciiiiis" tillbaka.

Efter Japan äventyret, som tog upp hela min lediga tid från jobbet, så fanns det egentligen ingen mer tid att åka till USA och rapportera från årets preseason. Men efter att ha spenderat ungefär 2h tillbaka på jobbet så kändes det väldigt lämpligt att ta en till vecka ledigt för att åtminstone åka till Green Bay och hälsa på våra två CJ'sar. När dessutom Super Serie schemat passade väl in så jag kunde hinna med två matcher på en vecka med Packers och inte missa nån av SMM matcherna var det bara att boka biljetten.


Global warming?

Resan över kändes ovanligt snabb, trots 4h layover i Chicago. Mitt under flygningen säger min fönsterplats granne "kolla" och pekade ut genom fönstret. Under oss hade vi glasklart väder och Grönlands glasiärer som sträckte ut sig som långa trögflytande armar. Hur mäktigt som helst.

Landade tillslut på Green Bay's flygplats på fredags eftermiddagen och mötte upp med CJ och Blomvail på vårt hotell som låg rakt över parkeringen. Det var två trötta killar som tyckte det var väldigt skönt att two-a-days var över och man brytit upp lägret och flyttat tillbaka till hotellet igen. Under lägret hade man bott på ett college i närheten. Efter att vi ätit lite middag på wisconsins motsvarighet till chipotle, checkade alla spelare in på ett hotell över gatan, som hela laget bor på dagen innan match. Själv somnade jag trött efter ett bad och lite tv. Blev glatt överraskad att alla kanaler var på engelska och inte på holländska. Ska även tilläggas att min säng är sjukt stor. Rummet har dock ingen ringklocka.

Lambeau Field, Green Bay 070818
På lördags kvällen var det då dax för match mot Seahawks. Spenderade dagen på hotellet med att att gymma och äta. Tog en taxi till stadion med en rökande, illa luktande, hill billy chaufför som glatt berättade både det ena och det andra om Green Bay. Efter att ha hämtat mina credentials satte jag mig i pressrummet och åt av diverse kulinariska rätter som serverades. Intrycket hitills var hemtrevligt och välorganiserat.


CJ springer runt i regnet

Efter matstunden passade jag på att kolla in planen, hälsa på lite folk och checka ut en fin orange väst jag var tvungen att ha på mig. En liten fotnot är att den fina orangea västen var alldeles ny och aldrig varit tvättad förut. Sa jag förresten att det regnade och att min nya fina regnjacka inte behöver piffas upp med orangea fläckar? Efter ett tag kom CJ ut och värmde upp lite, det såg bra men kallt ut.


Blomvail gör entré (tror det tog slut på "L")

Precis som vanligt kom oline ut när de flesta andra var klara med sin uppvärmning. Skönt att se att våra killar där hemma har fattat grejjen och gör som proffsen. Annars var det ingen större skillnad mellan vad man gjorde på uppvärmningen från Dallas eller Admirals. Efter presentationen av alla starters var det slantsingling och sedan sjöng en kvinna i rullstol nationalsången så taket hade lyft, om det fanns nått dvs. Det hela avslutades med att fyra stycken F16 flög i formation över stadion. Lite gåshud hade man allt.


Brett Favre skriker ut cadence

Visste redan från början att det inte skulle bli något spelande för våra svenska killar förrens i fjärde kvarten. Tills dess var det bara att njuta av Brett Favre på offense och ett förvånadsvärt bra defense. Förre detta Admirals spelaren, Atari Bigby, hade en riktigt bra match med två sackar, en ff, tre solo och en assist. Han tävlar just nu om en starting plats på defense och fortsätter han så här under försäsongen ser det mycket lovande ut. Stämningen på läktarna var otrolig, även fast det var kallt och regningt så jublade publiken för fullt hela matchen.


Blomvail snappar bollen

I fjärde kvarten var CJ inne på de flesta special teams. I slutet av matchen när Seahawks hade tredje down på egen 27y efter en misstänkt fumble, fick CJ äntligen komma in på defense. Men efter en kastad rödflagg visade det sig mycket riktigt att det var en fumble som Green Bay hade recovrat. Så det var bara att kliva av igen, svor lite för mig själv. Men så kom offense in med Blomvail i spetsen. Det såg väldigt bra ut fem av de sex spelen han var inne (ett av spelen såg det lite jobbigt ut, men vi ska inte prata om sånt). Driven avslutades tyvärr med en int och det var dax för defense och CJ att komma in igen.


CJ linear upp framför Seahawks offense

Tyvärr blev det inte så många spel på defense eftersom klockan rann ut. Men jag tyckte nog att båda våra svenskar gjorde ett bra jobb även om det inte fick vara inne så mycket. Matchen slutade 48-13 till Green Bay, vilket var ett mer än rättvist slutresultat. Packers defense åt upp Seahawks offense, som kastade tre interceptions och fumblade bort bollen tre gånger vara två returnerades för td.

Sjukt kul att se Brett Favre i action. Har själv varit en av dem som tyckt att han borde lagt skydden på hyllan för längesen. Men efter att ha sett honom live har jag ändrat min mening. Jag hoppas att han och Green Bay får ett mycket lyckat år, vilket med tanke på hur deras defense ser ut är fullt möjligt trots avsaknaden av en riktigt bra running back.

Efter matchen åkte vi tillbaka till vårt hotell. Blomvail hade celebert besök av Martin Frings och hans inte-flickvän. De spenderade kvällen i sällskap med resten av laget på de lokala nöjesetablissemangen. Hörde nått rykte om ett kasino och 100$ vinst. Jag och CJ tog det lugnt hemma framför tvn som de seriösa idrottmän vi är.

Kommer att hinna med två träningar och en match till innan jag åker hem, so stay tuned för lite mer roligheter från ett regnigt men trevligt Green Bay.

Cecilia Håkansson

Bilder från matchen finns här