NFL Preseason 2007


CJ springer runt

På söndagen var CJ^2 lediga och de sov in länge. Eller en av dem gjorde det iaf, den andre större varianten åkte iväg och röntgade handen (visades sig att han sträckt lite ligament). Själv gymmade jag, åt frukost och tog ett bad innan CJ den mindre dök över. Vi gjorde inte så där jätte många knop resten av dagen förutom att titta på "Gene Simmons family jewels", en sjukt kul tv serie, och beställa hemkörningsmat.

Måndagen började med gym, film och möten för killarna och sedan träning på kvällen. Eftersom vädret var lite ostadigt flyttades träningen inomhus och var därmed inte öppen för allmänheten, vilket även innebar att den traditionella cykelturen ställdes in. Var grymt besviken. Som tur var var i alla fall press och andra vip's välkomna in på träningen.


Fet innomhus anläggning

Inomhus anläggningen var väldigt trevlig, två nästan fullsize planer placerade i ett T. Defense höll till på den lite mindre och offense på den lite större där även alla team perioder kördes. Det märktes att alla spelarna var spralliga efter vinsten i lördags, den lediga dagen i söndags och att äntligen få komma bort från lägret.

Tydligen har man som tradition i 49 år alltid bott i dorms på ett lokalt college. Även om man nu endast bor två personer i ett rum som vanligtvis delas av fyra studenter och man bytt ut bunk-bäddarna till vanliga sängar, så kommer man inte ifrån att skolan byggdes på 1800-talet. Efter att man brytit lägret bor de spelare som har bostad i Green Bay hemma och de spelare som inte hunnit skaffa bostad eller som inte är säkra om de kommer att få stanna kvar, bor på ett hotell som laget betalar.


CJ blockar på special team

Hur som helst. Dagens träning var i shells (mjuka "axelskydd") och man körde lite individ, installation, skelly, team och special teams. Tempot mellan alla reps och övningar var otroligt högt. Roligast var det att se deras materialare som var den som hämtade och spottade bollen hela träningen. Han var svettigast av alla.


Blomvall snappar bollen

Blomvall körde gärnet med resten av oline. Mycket av individ träningen var oline uppdelade i sina positioner, guards för sig, tackles för sig och centers med qb's till exempel. Verkade som om varje qb hade sin egen center som de körde med under träningen, försökte förjäves ta en bild när Blomvall snappade till Brett. När de sedan gick ihop som en grupp igen körde de passblockar och runblockar. Mäktigt värre, här har vi killar som kan röra på sig och flytta på saker. Fast roligast var det endå när man körde fumble övningar. Smidigt och grasiöst...eh kanske inte.

Såg tyvärr inte så mycket av defense eller CJ's individ träning, eftersom den var i bortre delen av hallen och vi endast fick fota från en sida. Under team fick båda killarna reps i tredje gruppen, CJ var även med på de flesta kickoff och kickoff returns samt mike på alla scout teams. Blomvall körde även han mike när offense sprang igenom spel själva. För att det inte skulle uppstå förvirring på offense, fick han en gul väst med ett stort "M" på magen. På defense körde man istället med olikfärgade mössor på hjälmarna så man höll reda vilka som spelade vad på scout.


M som i massiv...mullig...munter?

Före och efter träningarna byter laget om i sina vanliga omklädningsrum i Lambeau Field, vilket ligger på andra sidan gatan från träningsanläggningen. Det är där mellan spelarna brukar cykla. Tog sällskap med Blomvall tillbaka till ingången där han genast blev anfallen av fans som ville ha autografer. Kul men lite läskigt samtidigt, speciellt föräldrar som knuffar fram sina små barn med bedjande små ögon. Det sjuka är att folk inte bara ber om autografer av sina idoler utan av vem som helst så länge man kanske är "nån".

På parkeringen utanför stadion finns ett speciell inhängnat område där spelarna ställer sina bilar. Och bilar har de flesta. Stora trucks. Har man mindre bil kompenserar man det med bling och ljud. Har man ingen bil blir man hämtad av en chaufför från laget. Efter killarna duschat klart plockade de upp mig och vi åkte tillbaka till hotellet.


All Harris i tight coverege

På vägen hem mumlade CJ nått om att en viss CB hade kommit fram till honom och frågat om mig, det vanliga "är det din flickvän" osv osv. Vi skrattade lite åt att det är samma vart man än kommer. Väl tillbaka på hotellet dök samme CB upp i lobbyn när vi klev in och undrade om jag inte ville följa med ut på middag. Förklarade att jag hade en pojkvän hemma i sverige och att det kanske inte vore nån sådär jätte bra idé. Speciellt eftersom han nyss gifte sig och fick sitt andra barn...

Alltid trevligt med uppskattning, men nej, trots Blomvalls ihärdiga påhejjande så förblev nummret oslaget.


Brett spelar safety

På tisdagen var det en tidig träning och efter det hade jag ett möte bokat med Packers Corporate Communications Specialist, Aaron Popkey. Spännande att få se Packers kontor från insidan. Träningen var liknande den dagen innan fast med skydd. Kul att se var att fd. Admirals spelaren, Atari Bigby, tog reps i första gruppen hela team perioden. Roligt även att se Brett ställa upp som sefety och leka runt när offense sprang igenom spel.

Hängde i omklädningsrummet, som börjar kännas väldigt hemtrevligt, tills det var dax att rymma iväg till mitt möte med Aaron. Även killarna hade möten och när vi var klara så bar det av tillbaka till hotellet. Eftermiddagen och kvällen spenderandes som vanligt i vertikalt läge med tre flitiga facebookare framför tv'n.

På onsdagen hade killarna möten och run through. Själv stannade jag kvar på hotellet och jobbade lite, hann med en sväng till gymmet med. Senare på kvällen checkade hela laget in på Raddison tvärs över gatan eftersom det var dagen innan match.

I morgon är det match igen, ska bli kul att se om det går lika bra som sist, om våra killar får nån speltid och om det för en gångsskull inte regnar.

Cecilia Håkansson

Bilder och fler reportage finns här